به گزارش روابط عمومی شرکت تولید و مدیریت نیروگاه زاگرس کوثر؛ اولین نیروگاه بیوگاز دامی کشور با استفاده از به روزترین فناوری های دنیا و در راستای استفاده از انرژی های نو، حفاظت از محیط زیست، توسعه بازار و تنوع تولید، توسط این شرکت احداث خواهد شد.
پیرو برگزاری کمیسیون معاملات بازگشایی پاکات”ج” مناقصه “پروژه مهندسی، خرید، تامین تجهیزات، ساخت، نصب، احداث و راه اندازی نیروگاه بیوگاز دامی به ظرفیت یک مگاوات به صورت EPC “، شرکت “فنی و مهندسی توان آزمایان” بعنوان برنده مناقصه و پیمانکار اجرایی طرح انتخاب گردید.
به نقل از دکتر جعفری اناری، مدیرعامل و رئیس کمیسیون معاملات این شرکت، محصولات متنوع این نیروگاه شامل برق و حرارت، کودآلی با مزیت های رفع آلودگی و بیماری های مشترک دام و انسان و همچنین نداشتن بذر علف هرز و بوی نامطبوع جهت تزریق به مزارع کشاورزی و گاز co2 ( قابل استفاده در صنعت نوشابه سازی) میباشد.
عباس دلیمی اصل مدیر پروژه مذکور نیز توضیحاتی در این خصوص ارائه نمودند:
طبق آمارهای موجود، سالانه در جهان چندین میلیون تن گاز متان از فضولات دامپروری، خود به خود تولید و در جو پراکنده می شود در حالی که استفاده از گاز متان تولید شده از طریق مکانیزم های خاص می تواند علاوه بر کاهش گازهای گلخانه ای و کمک به حفاظت از محیط زیست، سود آوری خوبی برای صاحبان این صنایع نیز در بر داشته باشد.
زیست توده سهم بزرگی در میان دیگر انواع منابع انرژی های نو دارا میباشد به طوريكه پس از ذغال سنگ، نفت و گاز طبیعی، چهارمین منبع بزرگ انرژی در دنیا است.
مجموعه گازهای تولید شده از تجزیه و تخمیر موادی که در گروه زیست توده جای می گیرند (فضولات حیوانی، انسانی، پسماندهای گیاهی و . . .) را بيوگاز می نامند. اين گازها، در نتیجه فقدان اکسیژن و فعالیت باکتری های غیر هوازی به وجود می آیند. منابع زيست توده شامل ترکیبات آلی با زنجیره بلند میباشند که در فرایند هضم (تخمیر بی هوازی مواد آلی ) به مو لکول های سادهتر تبدیل میگردد. حاصل این فرایند، گازی قابل اشتعال به نام بیوگاز میباشد.